sobota 28. dubna 2012

Spagheti alla pirata (alla mio amore)

Tenhle recept miluju.... Připomíná mi léto v Itálii, restauraci Il cappellaccio a úžasné večery na její zahrádce. Když jsem si ho prvně dala, úplně jsem se zamilovala. A tak si jsme si je s mojí Ančovičkou II dávali stále dokola a dokola, vyptávali se na recept, který nám místní šéfkuchař nechtěl dát. A tak jsme zkoušeli, zkoušeli a zkoušeli.... a tady je výsledek:))) Jako v Il Cappellaccio.



Aby pasta chutnala tak, jak má, zapomeňte na mražené mořské plody (ostatně na ně zapomeňte v kterémkoli jiném případě). Kupte čerstvé slávky, vongole a krevety. A neopomeňte ani kvalitní olivový olej.



Ingredience:
mořské plody (množství podle chuti)
česnek (4-5 stroužků)
chilli papričky (podle chuti) - výsledek má být pikantnější
1dcl suchého bílého vína
ančovička - 2 filety 
olivový olej
konzervovaná rajčata (1 plechovka)
pár kapek citronu




Vemte si větší pánev. Česnek nakrájejte na plátky a společně s filety ančovičky a nasekanou chilli papričkou osmažte na olivovém oleji. (Nenechávejte olivový olej rozehřát, ingredience dejte na pánev společně s olejem, aby se česnek nepřipálil a neztmavnul. Filet z ančovičky se teplem rozpustí. Přidejte konzervovaná rajčata. Nechte vařit do té doby, než se olej nezačne oddělovat od omáčky.



Což bude trvat cca 15 min. Mezitím dejte vařit spaghetti. Samozřejmě al dente.
Na konec do omáčky přidejte omyté slávky a vongole, přiklopte. Chvíli povařte, dokud se neotevřou, přidejte krevety.



Nakonec uvařené spaghetti. Důkladně vše promíchejte. Zakápněte ještě olivovým olejem (nemusíte šetřit) a  posypte nasekanou petrželovou natí.
Tohle jídlo vám zpříjemní jakýkoli den.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.