sobota 21. dubna 2012

crostata alla professoressa

Seženete ji v každé pekárně, dostanete ji ke každému cappuccinu k snídani. Crostata je tím nejklasičtějším italským pečivem.
Tento recept jsem získala od své učitelky itaštiny Anny. Je tak jednoduchý, že ho lehce upečete ve chvíli, kdy máte návštěvu ve dveřích.
Aby měla professoressa radost, přikládám i italská slovíčka:))))


Ingredience:
250 g mouky (farina)
120 g cukru (zucchero)
75 g másla (burro)
2 vejce (uova)
nastrouhaná kůra z jednoho citronu (scorza grattugiata di limone)
trochu prášku do pečiva




Smíchejte mouku, vejce, cukr a máslo, přisypte prášek do pečeva a kúru. Vypracujete jemné těsto a nechte ho chvilku v ledničce odležet. Rozválejte těsto (malý zbyteček z něj si schovejte na proužky navrhch koláče). Potřete dostatečnou vrstvou marmelády. Ze zbytku těsta udelejte tenké prouzky a položte je jako mřížku na vrch koláče. Pečte na 220 asi 20 min.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.