středa 4. dubna 2012

Jota - polévka s fazolemi a kyseným zelím

Klasická hutná polévka pocházející s Terstu má spoustu variant.... Já zvolila tu jednodušší. Skvělá pozdní večeře, obzvlášť když máte kocovinu:))))


Ingredience:
250 g brambor
250 g fazolí
250 g slaniny
200 g kysaného zelí
bobkový list
stroužek česneku
2 lžíce mouky

Den předtím namočte fazole do vody. Pak namočené fazole, brambory na kousky a slaninu na kousky dejte do hrnce a vařte do změknutí. Poté půlku propasírujete a dejte zpět do hrce. Mezitím poduste kysané zelí s bobkový listem do měkka.

Na pánvi rozpalte olej, osmahněte stroužek česneku, přisypte dvě lžíce mouky, opražte, přidejte změklé zelí. Chvíli ještě vařte a pak přidejte do hrnce s brambory, fazolemi a slaninou. Povařte..... A pak nalévejte do misek.....




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.