neděle 1. dubna 2012

Stracotto


K dnešnímu obědu jsem se rozhodla uvařit klasický toskánský recept. Pravda ráno jsem si musela přivstat, ale výsledek stál za to.

Ingredience
2 mrkve
2 cibule
řapíkatý celer
olivový olej
1 kg hovězí kližky nebo plece
rajčata (plechovka)
větvička rozmarýnu
sklenka Barolo (červené víno)
sůl a pepř




Cibuli, mrkev i celer nakrájejte na kostičky. Ve větším, nejlépe litinovém kastrolu na olivovém oleji osmahněte cibule, až zesklovatí přidejte mrkev a celer. Mezitím si na jiné pánvi osmahnětě ze všech stran maso v celku.



Osmahnuté maso přidejte do hrnce a zalijte sklenkou Barolo, červeného vína, kterému se od 19. století přezdívá král. Nechte víno vyvařit a pak přilijte plechovku rajčat.  Případně zalijte vývarem.



A nakonec přiklopíme, dusíme, 2, 2,5 klidně 3 hodiny, dokud maso nebude měkkoučké. Pak ho vyndáme, nakrájíme na plátky, necháme omáčku do husta vyvařit. Poté přidáme maso zpět do omáčky, podáváme nejlépe s polentou nebo těstovinami.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.