čtvrtek 26. dubna 2012

Ugrilujte chobotnici

Podle předpovědi teplý víkend.... To úplně svádí ke grilování a večernímu posezení venku u dobrého vínka. Co grilovat? To co Italové.... Chobotnici.



Ingredience
Chobotnice
2 stroužky česneku
petrželová nať
2 feferonky (podle chuti)
olivový olej
citron

Ve velkém litinovém hrnci  nechte zpětnit najemno nakrájený česnek, přidejte najemnou nakrájenou feferonku a petrželové nat. Na tento zaklád dejte chobotnici, přiklopte a duste. Půl až celou hodinu. Až je chobotnice měkká, vyndejte ji.



Vyndejte jí zobák a oči. Nakrájejte ji na kousky, které se budou dát napíchnout na špejle (ty si předem namočte ve vodě). Napíchejte na špejli kousky chobotnice a šup s ní na gril. Opečte dozlatova. Až budou hotové zakápněte je dobrým olivovým olejem, posypte nakrájenou feferonkou a čerstvou petrželovou natí. Zakápněte citronem...... To bude dobrota:))))
A pozor - vodu z hrnce, kde se vařila chobotnice nevylévejte.... bude se hodit na chobotnicový vývar.... ale o tom až příště.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.