Těsto:
1 a půl hrnku mouky
půl pytlíku prášku do pečiva
čtvrt hrnku cukru
100 g másla
2 žloutky
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
3 lžíce plnotučné smetany
Náplň
75 g másla
1/2 hrnku cukru
2 kelímky ricotty
1 žloutek
6 lžic plnotučné smetany
3 hrsti hrozinek
lžička pomleté skořice
nastrouhaná z citrónu
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr. V malé misce našlehat smetanu, kůru a žloutky. Přilejte do mísy s moukou, přidejte máslo a proměte v těsto. Nechte pak cca půl hodiny odpočinout.
Mezitím si udělejte nápln do koláče.Našlehejte máslo s cukrem, přidejte ricottu, smetanu a žloutek. Nakonec hrozinky, citronovou kůru i skořici.
Poté vyválejte těsto, přendejte do mísy, aby se přes ni převěsilo cca o pět centimetrů. Na těsto nalijte ricottovou náplň a pak přes ni ohněte okraje těsta. Zapékejte v troubě na 190 stupňů, zhruba 45 minut.
posielame nase dielo!!!Je to VYNIKAJUCE...
OdpovědětVymazatAkurát sme použili teda cesku hladku muku,tak snad to nebol velky priestupok!!
Zajtra mame v plane Crespelle alla Fiorentina!!!
Papa a diky za inspiraci..budem tvoj blog navštevovať.