čtvrtek 29. března 2012

Sladká tečka týdne - Crostata di Ricotta




Těsto:
1 a půl hrnku mouky
půl pytlíku prášku do pečiva
čtvrt hrnku cukru
100 g másla
2 žloutky
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
3 lžíce plnotučné smetany

Náplň
75 g másla
1/2 hrnku cukru
2 kelímky ricotty
1 žloutek
6 lžic plnotučné smetany
3 hrsti hrozinek
lžička pomleté skořice
nastrouhaná z citrónu

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr. V malé misce našlehat smetanu, kůru a žloutky. Přilejte do mísy s moukou, přidejte máslo a proměte v těsto. Nechte pak cca půl hodiny odpočinout. 




Mezitím si udělejte nápln do koláče.Našlehejte máslo s cukrem, přidejte ricottu, smetanu a žloutek. Nakonec hrozinky, citronovou kůru i skořici. 


Poté vyválejte těsto, přendejte do mísy, aby se přes ni převěsilo cca o pět centimetrů. Na těsto nalijte ricottovou náplň a pak přes ni ohněte okraje těsta. Zapékejte v troubě na 190 stupňů, zhruba 45 minut.


1 komentář:

  1. posielame nase dielo!!!Je to VYNIKAJUCE...
    Akurát sme použili teda cesku hladku muku,tak snad to nebol velky priestupok!!

    Zajtra mame v plane Crespelle alla Fiorentina!!!

    Papa a diky za inspiraci..budem tvoj blog navštevovať.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.