neděle 25. března 2012

Bešamelová omáčka - Salsa Balsamella

Umět dobře uvařit tuto omáčku vám zaručí, že všechny vaše pokrmy, kde se používá, budou nepřekonatelné. Je to velmi důležitá ingredience, kde se žmolky netrpí. A ať už budete péct lasagne, zapékat zeleninu, nebo vařit crespelle (viz předchozí recept) - vždy se vám bude hodit.
Její příprava je velmi jednoduchá, ale vyžaduje jediné - trpělivost!!!!

Ingredience
2 sálky mléka
4 lžíce másla
3 lžíce hladké italské mouky
špetku soli

- Uvařte mléko
- Mezitím rozpusťte na větší a hlubší pánvi máslo, přisypte mouku a neustále míchejte. Alespoň dvě minuty. Nezapomeňte na to, že mouka nikdy nesmí mít tmavou barvu. Pak sundejte pánev ze sporáku.
- Po malých naběračkách do "jíšky" přidávejte mléko. Vždy důkladně promíchejte, než se vsákne, a teprve pak přilijte další sběračku. Až bude směs lehce naředěná, můžete přilévat po větších množství. Ale velmi opatrně. Neustále míchejte!
- Dejte pánev na mírný plamen, osote a chvíli povařte dokud omáčka nebude hustá.


1 komentář:

  1. Nevím, jestli je to italské, ale my doma do bešamelu přidáváme špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.