sobota 24. března 2012

Crespelle alla Fiorentina

Palačinku pro florentinsku - Jídlo vhodné pro vegetariány, nebo pro ty, kdo včera večeřeli buřty:)))) jako my:))))


Na těsto:
60 g mouky
2 vejce
dvě lžíce rozpuštěného másla
malá sklenka mléka


Na náplň
300 g špenátu
250 g ricotty
50 g nastrouhaného parmazánu
2 vejce
muškátový oříšek, sůl a pepř

Nejdřív si udělejte těsto na palačinky - zkrátka jen smíchejte všechny ingredience a nechte v lednici odpočívat.
Mezitím spařte špenát, vymačkejte z něho šťávu a nesekejte najemno. Smíchejte s ricottou, přisypte nastrouhaný parmazán, vejce i trochu muškátového oříšku.



Na rozpálené pánvi udělejte na másle tenké palačinky.


Na hotové palačinky natřete směs ricotty a špenátu, zatočte a nakrájejte na menší kousky cca 5 cm. Kousky poklaďte pečící nádobu vytřenou máslem.
Na závěr palačinky polijte bešamelem (recept na něj bude následovat vzápětí). Nechte zapéct v troubě na 180 stupňu asi 20 min. Na talíři můžete polít rajčatovou omáčkou sugo.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.