neděle 25. března 2012

Hruškový koláč - Crostata di pere

V neděli mě popadla chuť něco upéct. Něco italského, ne moc složitého, něco, co by se hodilo ke slunečnému dni.... Našla jsem starý venkovský italský recept. Je tak jednoduchý, že ho zvládne úplně každý. Nejdůležitější na něm je dobrý výběr hrušek. Což je samozřejmě v této době trochu složitější, protože k dostání nejsou ty typické, slaďoučké. Ale i těch se dá upéct výborný, lehký koláč.

Ingredience:
1 a půl šálku mouky
2 vejce,
čtvrt šálku mléka
čtvrt šálku cukru
necelý kg čerstvých hrušek
hřebíček


Oloupejte hrušky, rozkrojte napůl, vyjměnte jadřinec, a nakrájejte je na plátky.
V míse rozmíchejte vejce s mlékem, přisypte cukr a šlehejte. Poté přisypte mouku a míchejte do té doby, než vznikne husté těsto.
Do něj vmíchejte plátky hrušek.
Dortovou formu vymažte větší vrstvou másla, vysypte strouhankou a pak nalijte těsto s hruškami. Poklaďte kousky másla a posypte hřebíčkem. Pečte na 190 stupňů asi 50 minut.
Koláč chutná nejlépe v pokojové teplotě...... A můžete si u něj přečíst italské noviny:)))


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.