Proč jsem si jako první důležitou surovinu italské kuchyně vybrala ančovičky? Důvod je nasnadě. Mé jméno znamené v italštině ančovička:)))) Už jsem slyšela mnoho lidí, kteří je přímo nesnáší. Říkají o nich, že to jsou smradlavé rybičky, které dokáží jen zkazit dobrou pizzu. Ale ti samí byli nadšeni, když ochutnali zuppa di cozze, bagna cáuda (piemontská omáčka) nebo některou z mých "pasta" a ptali se.... je tam taková zvláštní chuť, co to je?..... Ančovičky! Ty dotváří chuť mnoha italských jídel. Bez nich by to zkrátka nešlo!
Co jsou Ančovičky?
Ančovičky jsou malé mořské ryby, asi 5 cm dlouhé. Nejčastěji je seženete naložené v soli nebo v olivovém oleji. Nakládají se celé, proto před jejich použitím je potřeba je umýt od soli a udělat z nich malá filátka. Tedy odstranit páteř.
Pokud je koupíte v plechovce, nenechávejte je v otevřené nádobě déle než pět dní. Jestli je nestihnete spotřebovat, omyjte a vložte do uzavíratelné nádoby a zalijte olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.