sobota 17. března 2012

Vylepšené spaghetti carbonara

Vylepšené spaghetti carbonara (rozpis pro 4 osoby)
3 salsicce (italské klobásky)
150 g pancetty
6 žloutků
nastrouhaný parmazán
olivový olej
sůl, pepř, petrželka
spaghetti (nebo linguine)


Nožem nařízněte klobásy "salsicce" a z jejich masa dělejte malé kuličky


Na větší pánev špíchněte trochu olivového oleje a kuličky osmahněte.

Nakrájete pancettu na malé kostičky. Osmahněte společně s kuličkami salsicce. Mezitím si uvařte těstoviny. Až budou al dente přidejte je do pánve, kde se smažila pancetta a kuličky salsicce. Stáhněte z plotny a přidejte žloutky, nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Vajíčka se uvaří teplem. Důkladně vše promíchejte.

Kdyby byly těstoviny moc suché, zvlhčete je několika lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny

Ihned konzumujte, na opozdilce nečekejte.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.