neděle 1. července 2012

Bruschetta al pomodoro

Kdo by se v těchto vedrech vařil z večeří. Stát u sporáku je asi to poslední, co chcete dělat. Ale jíst se musí, a s těmito italskými "topinkami" se vám teplé letní večery budou zvládat lépe. Tenhle recept znám už leta, a pokaždé se do bruschette s chutí zakousnu. Naposledy nám je přípravila Daniela, majitelka agroturisma Borgo della Limonaia v Montecatini.



Ne téhle italské klasice nesmí chybět základní pilíře - česnek, rajčata, bazalka a dobrý olivový olej.
Co se chleba týče - zapomeňte na klasický český a pokuste se sehnat ten nesolený, světlý italský (nejlépe několik dní starý). Pokud se nezadaří zkuste i ciabattu či nějakou světlou bagetu.



Rajčata omyjte, nakrájte na kousky, vyndejte jádřince (měkká část s pečičkami). Přidejte sůl, pepř, olivový olej a kousky natrhané čerstvé bazalky. Promíchejte



Plátky chleba opečte na grilu, v toustovači, ale nejlépe na grilu v troubě do křupava.
Potřete vydatně česnekem, zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete. Poté navrch dejte připravená rajčata.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.