středa 16. května 2012

Crostini di fegatini

Malé italské topinky, pocházejí z Toskánska a nechybí u žádného drinku:)))) Až ochutnáte, tak si bez nich přátelské popíjení už nedokážete představit.



Ingredience
250 g kuřecích jater
2 filety z ančovičky
1 menší cibule
hrst kaparů



Na olivovém oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku, přidejte filety ančovičky, které nechte rozpustit. Nasypte opláhnuté kapary. Poté už je čas na kuřecí játra, která zalijte ještě trochou bílého vína. Játra osmahněte jen tak, aby uvnitř zůstaly narůžovělé. Na závěr celou směs pomixujte případně propasírujte pasírkou. Hotové italské "paté" natřete na teplé crostini (tedy malé, v troubě upečené plátky italského světlého chleba).



1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.