Ingredience:
8 kousků kuřete
olivový olej
2 cibule pokrájené na tenká kolečka
2 stroužky česneku nekrájeného na plátky
2 velká zralá rajčata zbavených slupky, nakrájených na kousky (popř konzerva zavařených soudkových rajčat)
sklenka bílého vína
sůl a pepř
V dostatečně velké pánvi osmažte dosklovata cibuli, pak přidejte česnek a všechny kousky kuřete, tak aby se nepřekrývaly. Osmažte dozlatova a otočte. Osolte, opepřete, zalijte vínem.... Zmírněte plamen a nechtě půlku vína vypařit. Teď už je čas přidat rajčata a pánev částečně zakrýt pokličkou. Zhruba za 40 min, až se masa bude oddělovat od kostí, můžete podávat na stůl.
Já to ráda jím s těstovinami. Jsou i tací, kteří si jako přílohu dají polentu nebo italský chléb.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.