čtvrtek 30. srpna 2012

Kuřecí frikasé cacciatore

Cacciatore znamená v překladu po lovecku... a je to způsob přípravy, který se používá hlavně v Toskánsku, kde jsou lovy běžnou záležitostí a minimálně jeden člen každé rodiny je vášnivý lovec. Neexistuje jeden "lovecký" recept, jako vždy je spoustu variací. Já vám nabízím tu nejjednodušší verzi, která je ideální třeba k dnešní večeři



Ingredience:
8 kousků kuřete
olivový olej
2 cibule pokrájené na tenká kolečka
2 stroužky česneku nekrájeného na plátky
2 velká zralá rajčata zbavených slupky, nakrájených na kousky (popř konzerva zavařených soudkových rajčat)
sklenka bílého vína
sůl a pepř




V dostatečně velké pánvi osmažte dosklovata cibuli, pak přidejte česnek a všechny kousky kuřete, tak aby se nepřekrývaly. Osmažte dozlatova a otočte. Osolte, opepřete, zalijte vínem.... Zmírněte plamen a nechtě půlku vína vypařit. Teď už je čas přidat rajčata a pánev částečně zakrýt pokličkou. Zhruba za 40 min, až se masa bude oddělovat od kostí, můžete podávat na stůl.
Já to ráda jím s těstovinami. Jsou i tací, kteří si jako přílohu dají polentu nebo italský chléb.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.