středa 29. srpna 2012

Vývar - Brodo

Jistě, můžete vývar připravovat z bujonu, ale když si ho připravíte hezky poctivě po italsku, na vašem jídle to bude stoprocentně znát. Vývar využijete do risotta, do polévek, při přípravě mas..... Italský vývar není silný, je jemný, lehčí a plný chutí a skvěle bude doplňovat vaše jídlo.
Jeho příprava sice zabere dost času, ale vyplatí se. Ostatně, můžete si ho připravit dopředu, nechat zmrazit a vytáhnout kdykoli budete potřebovat.



Jak připravit dobrý vývar.

Chce to velký hrnec, kam dejte 2 kg masa (nejlépe směs hovězího, kuřecího a telecího, klidně i morkové kosti), sůl, mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 malý brambor a jedno čerstvé, velké rajče. Zalijte vodou, na mírném plameni vařte 3 hodiny...... Ano, taaaaak dlouho. A mezitím můžete třeba tančit:))))



Až bude vývar hotov, proceďte a nechte úplně vychladnout. Pak zvrchu sesbírejte ztuhlý tuk. Vývar můžete v ledničce klidně skladovat tři dny. Jestli ho neupotřebíte dejte zamrazit. Ideálně si ho rozdělte do několika menších nádobek či sáčků, abyste vždy rozmrazili jen to, co k přípravě jídla doopravdy potřebujete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.