neděle 3. června 2012

Pozdní snídaně s frittatou

Frittata - je italská omeleta. Ale ne jen tak ledajaká. Sice se též dělá z usměžených vajec, ale její struktura, vzhled i postup při vaření jsou od jiných typů omelet odlišné. Frittata musí být pevná a svou konzistencí spíš připomíná dort. Smaží se velmi pomalu na mírném plameni. Může se podávat teplá nebo vychlazená. Italové si jí dávají jako předkrm nebo si jí připravují na piknik. Já jsem si jí dnes dala k snídani:)))



Ingredience (frittata s cuketou)
Jedna velké cibule
olivový olej
6 vajec
nastrouhaný parmazán
čerstvá bazalka
2 cukety

Na oleji na pánvi poduste nakrájenou cibulku, pak sejměte pokličku a smažte dozlatova. Poté přidejte na kolečka nakrájené cukety, posolte, též smažte dozlatova.
Rozšlehejte vajíčka, přisypte osmaženou cibuli, cuketu, natrhanou bazalku a parmazán a promíchejte. Poté pomalu smažte na másle na dobré pánvi s nepřilnavým dnem. Když vejce pomalu stuhnout a jsou tekutá jen na povrchu, vemte pánev a strčte ji i  frittatou do rozehřáte trouby. Vejce se krásně dodělají a frittata dostane z vrchu zlatavou barvu.
Pokud nevlastníte dobrou pánev je též varianta péct frittatu v troubě, na pečícím papíru v dortové formě. Z pánve má ale samozřejmě klasičtější chuť.


Místo cukety se dají používat nejrůznější ingredience. Já jí posledně dělala ze zbytku vařených brambor.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.