Ingredience (frittata s cuketou)
Jedna velké cibule
olivový olej
6 vajec
nastrouhaný parmazán
čerstvá bazalka
2 cukety
Na oleji na pánvi poduste nakrájenou cibulku, pak sejměte pokličku a smažte dozlatova. Poté přidejte na kolečka nakrájené cukety, posolte, též smažte dozlatova.
Rozšlehejte vajíčka, přisypte osmaženou cibuli, cuketu, natrhanou bazalku a parmazán a promíchejte. Poté pomalu smažte na másle na dobré pánvi s nepřilnavým dnem. Když vejce pomalu stuhnout a jsou tekutá jen na povrchu, vemte pánev a strčte ji i frittatou do rozehřáte trouby. Vejce se krásně dodělají a frittata dostane z vrchu zlatavou barvu.
Pokud nevlastníte dobrou pánev je též varianta péct frittatu v troubě, na pečícím papíru v dortové formě. Z pánve má ale samozřejmě klasičtější chuť.
Místo cukety se dají používat nejrůznější ingredience. Já jí posledně dělala ze zbytku vařených brambor.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.